Mišove tipy na ideálny obed

Mišove tipy na ideálny obed

Porozprávali sme sa s Brandchefom Michalom Šiškom a prinášame vám jeho tipy, ako si u nás každý týždeň vyskladáte ideálny Lunchbox alebo Veggiebox.

Kuracia tikka masala + batátové pyré + pečené šampiňóny s estragónom + mrkvový šalát s makom a pomarančom.

U nás v Kitchinne máme radi svetové kuchyne a preto vám v našom menu vždy prinášame aj rôzne exotické chute. Tikka masala je typické indické karí. Kuracie mäso marinujeme 12 hodín v karí paste, ktorú si sami pripravujeme s viac ako 10ti rôznych druhov korenia. Do omáčky pridávame kokosové mlieko, ktoré takisto používame pri príprave batátového pyré, takže sa táto dvojka spolu skvelo hodí. Jedinečnú chuť karí Michal odporúča vyvážiť jednoduchými, ale chuťovo výraznými pečenými šampiňónmi s estragónom. Sviežosť celému jedlu dodá šalát z nastrúhanej mrkvy s makom, pomarančom a sezamovým olejom. Tieto štyri ingrediencie spolu tvoria naozaj výborný šalát, ktorého prípravu zvládneme aj sami doma.

 

Karfiolové karí s tofu + viaczrnná ryža + listová variácia s francúzskym dresingom + cvikla s broskyňou, jogurtom a mandľami.

Toto je skvelá kombinácia pre vegetariánov, ale zasýti aj mäsožravcov. V karí sa strieda chrumkavosť karfiolu s mäkkou textúrou tofu. K tomuto jedlu sa najlepšie hodí ryža, my sme zvolili jej zdravší variant v podobe viaczrnnej ryže. K tomu si dajte ľahký listový šalát a obľúbený Mišov úlet, uvarenú cviklu s broskyňou, jogurtom a pečenými mandľami.

 

Pomaly varené hovädzie lýtko s mätou + pečené zemiaky s rozmarínom + glazúrovaná mrkva s pomarančom + strúhaný zeler  s cviklou, jablkom a medom.

Tip na tretie menu poteší nejedného hladného chlapa. Hovädzie lýtko sa po 10 hodinách pomalého varenia doslova rozpadáva na jazyku. Marináda z ančovičiek mu dáva tú správnu slanosť, chilli ten správny „kick“ a čerstvá mäta tu správnu dávku sviežosti. K mäsu Mišo jednoznačne odporúča pečené zemiaky s rozmarínom a glazúrovanú mrkvu s pomarančom. Pre viac vitamínov na tanieri si doprajte porciu strúhaného zeleru s cviklou, jablkom a medom.

 

Maslová fazuľa s kuracím mäsom a arrabbiata omáčkou +  bylinkový kuskus + pečená brokolica so zázvorom + cícerový šalát so zelenými fazuľkami.

Posledným tipom na obed vás prenesieme do Talianska. Typickú arrabbiata omáčku sme doplnili o kuracie mäso a maslovú fazuľu. Ideálnym chuťovým parťákom je v tomto prípade bylinkový kuskus. A keďže u nás v Kitchinne sa vždy snažíme o vyváženú stravu plnú zeleniny a vitamínov, odporúčame toto jedlo doplniť o pečenú brokolicu so zázvorom a cícerový šalát. Ten naši kuchári pripravujú z grilovaného cíceru a zelených fazuliek.

Prajeme vám dobrú chuť a dajte nám vedieť, ako vám Mišove kombinácie chutili. 🙂